COSTA RICA

Costa Rica er det lille land (ikke meget større end Danmark) mellem Nicaragua og Panama. Landet er præget af paradisisk skønhed, ca. en tredjedel af landet er under beskyttelse.

Costa Rica

Til trods herfor er der fældet betydelige arealer af regnskov til fordel for bananplantager. Tidligere er landet (sammen med andre mellemamerikanske lande) blevet udnyttet af det berygtede United Fruit Company, der idag findes i mindre skikkelse af bl.a. Dole, der også er kendt for ananasdyrkning på Hawaii. Geografisk deles landet af en central bjergkæde i en relativ tør stillehavszone og en relativ våd caribisk zone. Jurasic Park blev optaget i Costa Rica.

Politisk er landet relativt demokratisk og gør sig bemærket ved at have afskaffet militæret. Til gengæld er der et stærkt politi. Et stort problem for landet er narkotrafikken fra Columbia, der går via havnebyen Puerto Limón på den caribiske kyst.

Turisme (der gøres meget ud af den bæredygtige), kaffe, ananas og bananer dominerer økonomien.

Costa Rica1

 

Fotogalleri Rincon de la Vieja

 

Costa Ricas fugle

Fotogalleri Arenal vulkanen

Den aktive Arenal vulkanen ligger i det centrale Costa Rica. På grund af sin næsten perfekte kegleform er det arketypen på en vulkan. Den Havde sidst udbrud i 2010.

 

Fotogalleri Arenal-La Fortuna

Det centrale højland i Costa Rica, Arenal-La Fortuna området og Sarapiqui længere mod øst er et sandt naturmæssigt paradis med regnskov og et fantastisk dyreliv. Der henvise også til temaet “min yndlingsblomst”: Heliconia findes overalt og i talrige varianter i Costa Rica.

Fotogalleri Sarapiqui

Der henvise også til temaet “min yndlingsblomst”: Heliconia findes overalt og i talrige varianter i Costa Rica.