Det engelske navn “Singapore” er en anglisering af det malajiske navn Singapura, som igen er deriveret fra sanskritordet for ”løvebyen” (Sanskrit: सिंहपुर; romaniseret: Siṃhapura; Brahmi: 𑀲𑀺𑀁𑀳𑀧𑀼𑀭; bogstaveligt “løvebyen”; siṃha betyder ”løve”, pura betyde ”by” eller ”fort”).
I 1299 etablerede Sang Nila Utama, prins fra Palembang, Sumatra, en bebyggelse kaldet Singapura på Temasek ø (det nuværende Singapore), og byggede sin residens på Fort Canning Hill, der i dag er en park midt i Singapores centrum.
I det 14. århundrede blev Singapura et vigtigt centrum for handlen i hele Sydøstasien, men dens betydning falmede hen mod slutningen af århundredet og Singapura sygnede hen.
Sir Thomas Stamford Raffles, en embedsmand fra the British East India Compagny etablerede en handelsplads i Singapore i 1819. Dengang var området dækket af regnskov (et indtryk af hvordan Singaporeområdet så ud for 200 år siden, kan man få ved at besøge Bukit Timah parken nord for centrum), men briterne manglede et strategisk fodfæste i Sydøstasien på grund af hollandsk fjendtlighed. Raffles landede ved mundingen af Singaporefloden den 28. januar 1819. Han nåede til en overenskomst med den lokale malajchef, Temenggang Abdul Rahman, hvorved the British East India Compagny fik eneret på at etablere en handelsplads på stedet. Den 6. februar oprettedes handelspladsen med Generalmajor William Farquhar som den første leder af handelsstationen. Farquhar fik sat en kanon og Union Jack op på Fort Canning Hill. Fortet blev senere udbygget af englænderne først i 1859-61 og senere i 1930’erne og fik stor betydning under 2. Verdenskrig.
Singapore faLdt for de japanske styrker i 1942, men blev atter befriet af englænderne i 1945.
Efter 2. Verdenskrig var Singapore en kort overgang en del af Malaysia, men blev selvstændig i 1965.
Singapore består af en hovedø samt adskille mindre øer. Arealet er 735,6 km2, og indbyggertallet er ca. 6 millioner. Landet er et af de materielt set mest velstående og rigeste i verden. Singapore er decideret multikulturelt, kinesere udgør 74% af befolkningen, malajer 14% og indere 9%. Alle hovedreligioner er repræsenteret: Buddhisme 31.1%, ingen religion 20%, kristendom 18,9%, islam 15,6%, taoisme 8,8%, hinduisme 5% og andre 0,6%.
Byen er moderne og højteknologisk, men alligevel charmerende på grund af de mange forskellige kulturer. Det centrale byområde er præget af et utal af skyskrabere, mens Chinatown, Little India og Little Arabia er udpræget traditionelle med lave huse med spredte templer (hindu, buddha), moskeer og kirker. Den koloniale bydel rummer mange smukke og velbevarede huse og små paladser. Singapore er utrolig ren, papiraffald, cigaretskodder, dåser m.m. er helt fraværende; hele det centrale byområde er røgfri zone. Alene af den grund er byen meget behagelig at færdes i. Eneste problem er temperaturen kombineret med den høje fugtighed.







overliggende “surfbræt”. Man kan komme op på “surfbrættet”, selvom man ikke
bor på hotellet











er et fint sted at opholde sig, ikke mindst om aftenen, hvor
der er masser af liv, utallige cafeer m.m. Og der er også her,
at bådene til flodsejlads afgår















kunstige træer, der er illumineret om aftenen. I parken er der to kupler,
Flower Dome og Cloud Forest, hvor der er et 60 m højt vandfald







den nordlige del af Singapore og består i virkeligheden af fire haver, hvoraf
især Bird Paradise er et besøg værd
